Ga mee op Wijksafari in Bakkum

Castricum – Wat heeft de tuin met het klimaat te maken? En met uw gezondheid? Iedereen krijgt te maken met klimaatverandering. De kans op hitte en droogte is groter geworden. Hoosbuien, die de tuin blank zetten en kelders doet onderlopen, komen vaker voor. Een goede tuin kan je beschermen tegen een deel van de gevolgen van klimaatverandering.

Een groene tuin is bovendien goed voor de gezondheid. In een groene wijk komen minder gezondheidsklachten voor dan in een versteende wijk. Tot slot helpen de eigenaren van groene tuinen ook de bijen, de vlinders, de vogels en de egeltjes. Die kunnen immers niet eten van steen. Ook fruitbomen zijn afhankelijk van insecten door bestuiving. Met een groene tuin helpen we niet alleen onszelf maar ook de dieren.

Hoe richt je de tuin zodanig in dat je een fijne tuin hebt en tegelijk heftige droogte en regen kunt doorstaan? Wie nieuwsgierig is naar het antwoord op deze vraag, kan volgende week woensdag (7 oktober) mee gaan op wijksafari in de gemeente Castricum. Deze wijksafari, een wandeling langs de tuinen in de buurt, geeft goede voorbeelden voor waterbestendige en diervriendelijke tuinen. De wandeling duurt ongeveer een uur en wordt begeleid door Groei en Bloei, Landschap Noord-Holland en de Vogelbescherming. Daarnaast is er gelegenheid tot het bezoeken van de plantjesmarkt. Ook kunnen de deelnemers een lezing bijwonen over de inrichting van waterbestendige en diervriendelijke tuinen en is er een apart kinderprogramma.

Deze wijksafari start bij basisschool Cunera aan de Vondelstraat 25. De vertrektijd is om 13.30 uur. Stuur een bericht naar info@degroenereiger.nl voor het programma en om aan te melden. Opgeven is verplicht. Tijdens de wijksafari houdt men rekening met de grootte van de groep. Dit heeft te maken met het naleven van de coronamaatregelen. (Foto: aangeleverd)