Ga mee op gratis excursie in de duinen

Regio – Tijdens de Dag van de Duinen op 17 september vraagt Stichting Duinbehoud extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen. Tegelijk viert de organisatie die dag het 45-jarig bestaan. Neem rondom de Dag van de Duinen gratis deel aan een van de bijzondere excursies. Je gaat op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen.

Grote delen van het Noord-Hollands Duinreservaat zijn de afgelopen jaren in begrazing genomen. Dit gebeurde naar aanleiding van de verdwijning van het konijn. Je kunt Schotse Hooglanders, Exmoor pony’s en plaatselijk ook bontvee, schapen en Hollandse landgeiten tegenkomen in het gebied. In Wijk aan Zee start op 17 september om 10.00 uur een excursie van anderhalf uur. De deelnemers lopen onder leiding van een PWN-boswachter en duinconsulent Hans Turlings.

Jutten met Stichting Juttersgeluk

Door samen het strand schoon te maken voorkomen we dat bijvoorbeeld plastic (juist die héle kleine stukjes!) weer in zee terecht komt of, nog vervelender, door vogels als voedsel worden gezien. Wie mee wil helpen, is op vrijdag 16 september van 09.45 tot 11.00 uur welkom.

Wadexcursie op Texel

Bij een bezoek aan Texel mag deze beleving niet ontbreken: de wadexcursie. Met (hoge) laarzen of oude veterschoenen gaan de deelnemers door het slik het wad op. Intussen ontdekken ze het unieke leven in dit werelderfgoed. Met respect voor de natuur zal duinconsulent Marcel Wijnalda je wegwijs maken en je maakt een herinnering om nooit meer te vergeten. Dit vindt plaats op zaterdag 17 september van 18.15 tot 20.15 uur.

Aanmelden

Aanmelden doe je hier: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee. (Foto: Ronald van Wijk)