Frustratie in Akersloter Kamp: 2-2 verloren

Akersloot – De reserves van Meervogels ’31 maakten het zich in de ochtenduren niet gemakkelijk tegen laagvlieger LSVV 2: een 0-1-achterstand en zeer slordig spel aan de bal deden het ergste vermoeden. Een gelukkige gelijkmaker vlak voor de rust gaf hen echter nieuw elan en de tweede helft zag er qua intensiteit veel beter uit. Een 5-1-overwinning was het gevolg en concurrent Always Forward liet de punten aan ZAP 2. De spanning stijgt…

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Meervogels ’31 1 kreeg de met spanning tegemoet geziene uitwedstrijd tegen Bergen voor de kiezen. Zeer lastig voetballen op de afgekeurde kunstgrastuin van de Bergenaren en dat bleek ook gedurende 90 minuten. Toch kwamen we vrij probleemloos de beginfase door en stond er na 22 minuten een 0-1 op het bord door een goede goal van Jens Verduijn. Dat ontspande ons iets teveel, want Bergen kreeg meteen de kans op de gelijkmaker, maar doelman Cas Hoogland redde uitstekend. Na een fout links achterin was hij echter ook kansloos en konden we opnieuw beginnen. Dit lukte eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer. Moeizaam spel aan Akersloter kant en een tegenstander die gevaarlijk is in de omschakeling. Vlak voor rust dan toch nog een Meervogels-wapenfeit: Jelle van der Eng raakte echter de paal en zo konden we ontevreden aan de thee.

Tweede helft

Na rust was er hoop op nieuw elan, maar dat zagen we vooral bij Bergen terug. Zij roken hun kans tegen ons en op dat moment maakten we geen aanspraak op meer. Het werd meer en meer geluk zoeken en zo waar, in de 80e minuut, lukte dit ook: invaller Erwin Krom kopte door en andere invaller Koen Lamberts volleerde raak: 1-2 met nog 10 minuten en enige blessuretijd te gaan. Op dat moment vond de Berger grensrechter dat het tijd werd om alle registers open te trekken en dat leverde schandalig gevlag op.

Het ergste was echter dat de scheidsrechter, de heer Gajadien, hier continu in meeging, tot frustratie van alles wat Akersloter bloed in zich heeft. En dan zie je dat in de 8e minuut (!) van de blessuretijd duveltje uit een doosje Noah Robles ook nog de 2-2 binnen schiet, gevolgd door een onmiddellijk eindsignaal. Zuurder kon het niet en de frustratie over zoveel arbitrair onrecht was dan ook begrijpelijk. Daarnaast mogen we ook in de spiegel kijken naar het eigen spel: ik kwam slechts tot drie spelers die hun niveau aantikten en ervoor zorgden dat we alles nog in eigen hand hebben.

We gaan de laatste drie partijen in met één punt voorsprong op Koedijk en drie op Limmen. Op 23 april om 11.30 uur Spartanen 2 – Meervogels’31 2 en om 14.00 uur Meervogels ’31 1 – De Rijp 1. Veel Akersloter publiek in Bergen; tot volgende week!

Vreugde na de 1-2 van Koen Lamberts. (Foto: Lynn Adrichem)