Frank Edam en De Straatklinker sluiten expositie werkgroep Oud Castricum af

Op zondag 20 januari wordt de expositie ‘50 jaar protest in Castricum’ afgesloten met protest- en andere liederen over Castricum door de jaren heen van Frank Edam en actiekoor De Straatklinker uit Castricum.

Frank Edam schrijft en zingt al liederen over van alles wat hem bezighoudt sinds de opening van de eerste Bakkerij in 1974. De theatrale openingsavond van het jongerencentrum werd toen helemaal door een groep jongeren zelf opgevoerd. Door al deze jaren heen heeft hij liederen geschreven en gecomponeerd voor verschillende koren. Sinds 1986 is hij daarbij ook muzikaal aangever van het actiekoor De Straatklinker. Naast een aantal bekende en minder bekende algemene protestliederen zullen deze middag ook een aantal Castricumse acties langskomen. Er worden liederen gezongen over de aanleg van een vliegveld hier in zee: ‘Laat de kust met Rust’, de Dorpsstraat, de plannen voor een randweg en de verstoring van de rust en stilte in het duingebied.
De voorstelling is in De Duynkant, het gebouw van de werkgroep Oud Castricum aan de Geversweg en begint zondagmiddag om 14.00 uur. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)