Fouten nekken FC Castricum

Castricum – Het was te mooi om waar te zijn. Tot het begin van de tweede helft bleef FC Castricum fier overeind tegen Always Forward. De ploeg van coach Ralph Blom nam zelfs via Elario Zweet een 1-0-voorsprong, maar ging uiteindelijk door persoonlijke fouten de bietenbrug op: 5-1.

Door PR-commissie FC Castricum

De koploper in de derde klasse A maakte niet bepaald een sterke indruk toen FC Castricum een muur optrok en via de counter gevaarlijk werd. De tactiek leverde al in de 14e minuut een doelpunt op toen Joris Peijs de bal op tijd doortikte naar Elario Zweet. Bijna vanaf de achterlijn verwachtte iedereen een tikkie terug. Zweet liet echter weer eens zien dat hij weinig ruimte nodig had. Doelman Brian van der Werff werd vakkundig door zijn benen gespeeld en FC Castricum stond opeens voor.

Tot de rust kreeg FCC nog een paar keer de kans op de counter, maar ontbrak het aan die ene allesbeslissende steekpass. Always Forward kwam in de tweede helft met iets meer energie in het veld. Tussen de 53e en 66 minuut resulteerde dat in drie doelpunten. Daarmee was het duel beslist en moet FC Castricum langzamerhand naar beneden kijken. Tijd voor bezinning en boetedoening.

Peijs kijkt toe hoe Bruines zijn tegenstander de baas is. (Foto: Sandy Klaver)