Fotowedstrijd: ‘Ik hou van de Noordzee, omdat…’

Regio – Stichting De Noordzee bestaat dit jaar veertig jaar! Al die tijd heeft de stichting zich volop ingezet voor een schone en gezonde Noordzee. De organisatie grijpt het jubileum aan om samen met iedereen de schoonheid van de Noordzee te vieren. Dat gebeurt in de vorm van een fotowedstrijd.

De zon die in zee zakt, de blik van een brutale meeuw of een spelend kind met warrig haar. Er worden op het strand talloze prachtige foto’s gemaakt. Doe mee aan de fotowedstrijd met jouw mooiste Noordzeestrandfoto en win ter ere van veertig jaar Stichting De Noordzee een workshop op het strand. Foto’s moeten uiterlijk op zondag 15 november binnen zijn. Iedereen mag één keer meedoen. De inzender van de allermooiste foto wint een workshop op het strand met een marien ecoloog en een strandafvalexpert. Voor vijf inzenders ligt bovendien een boek over de Noordzee klaar. De winnende foto blijft in eigendom van de maker, maar zal wel te zien zijn op de website en andere mediakanalen van de organisatie.

Workshop: Aangespoeld verpakkingsmateriaal? Nee, natuur!

De winnaar van de wedstrijd gaat samen met de afval- en natuurexperts van Stichting De Noordzee op pad, om meer te leren over zowel de prachtige Noordzeenatuur als het afval op het strand. Zo leert men bijvoorbeeld de eikapsels van een wulk herkennen. Bij deze workshop houdt men rekening met de richtlijnen omtrent het coronavirus. Op 30 november is de winnende foto bekend. (Foto: Bos Media Services)