Fototentoonstelling over bijen

Bibliotheek Kennemerwaard en Bijzzzaak organiseren een fototentoonstelling over bijen en alles wat daar mee te maken heeft. De tentoonstelling is vanaf 19 juli tot 27 september  te zien in Geesterhage. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Alle bezoekers van Geesterhage komen vanzelf langs de tentoonstelling. De bibliotheekbezoekers moeten even verder het gebouw inlopen.  Bijzzzaak hoopt zo zoveel mogelijk inwoners van Castricum te bereiken.

Er hangen 20 grote fotoposters, met prachtige foto’s en interessante informatie. De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) heeft de tentoonstelling laten maken. De tentoonstelling blijft hangen tot eind september, daarna gaat de tentoonstelling mogelijk naar de Castricumse middelbare scholen.

Er is een aantal fotoposters over de verschillende soorten bijen en andere insecten die daar nauw mee verwant zijn of erg op lijken (honingbijen, solitaire bijen, hommels, wespen en zweefvliegen). Verder zijn er fotoposters over planten en bomen, die bijdragen aan het voortbestaan van bijen en andere bestuivers. Ook zijn er fotoposters met praktische informatie over insectenhotels en nesten voor solitaire bijen.

Op 31 augustus wordt een bijeenkomst georganiseerd waar inwoners van Castricum zich kunnen laten informeren over bijen en alles wat daar mee te maken heeft. Diverse Castricumse voortrekkers en experts zullen aanwezig zijn, informatie geven en inwoners kunnen in gesprek gaan. Bijeenkomst ‘Bijzzzaak praat iedereen bij ‘over de ontwikkelingen in Castricum. Meer informatie hierover volgt later in de krant. Voor meer informatie kijk op: https://kennemerwaard.op-shop.nl/2400/tentoonstelling-bijzzzaak/19-07-2019 (Foto: aangeleverd)