Forza! wil meer steun voor horecaondernemers

Castricum – Forza! komt met een zestal schriftelijke vragen over de hulp aan horecaondernemers. Restaurants, cafés en andere horecazaken hebben aangegeven hun deuren op 17 januari weer te openen, ook in Castricum. De partij wil weten of de impasse doorbroken kan worden. ,,Het huidige beleid is volstrekt onlogisch.”

Door Mardou van Kuilenburg

Fractievoorzitter Ralph Castricum: ,,Natuurlijk moeten er maatregelen genomen worden waardoor het virus geen gezondheidsschade meer kan aanrichten. Dan gaan we ook weer terug naar het normale leven en kan ook onze economie weer op volle toeren draaien. Maar in alle delen van ons land, dus ook in Castricum, begrijpen veel mensen niet waarom er zoveel verschillen zijn in de risicobeoordeling.”

De partij stelt dat veel ondernemers de noodklok luiden en bereid zijn tot ‘harde acties’. ,,Ze zijn de wanhoop nabij en hebben fors geïnvesteerd om hun zaak coronaproof te maken. Ondertussen staan er lange rijen staan voor de winkels, de bouwmarkten, meubelboulevards en pretparken. Het beleid is niet meer uit te leggen.”

Forza! wil van de burgemeester weten of hij de noodkreet van de ondernemers heeft gehoord. De partij vraagt zich ook af of Toon Mans bereid is om met de horecabranche in gesprek te gaan om ‘de impasse te doorbreken’. Ook wil Forza! de burgemeester verzoeken ‘een duidelijk signaal af te geven bij het Veiligheidsberaad’ waarin wordt aangestuurd op een oplossing en vraagt de partij de burgemeester wat hij gaat doen als de horeca op 17 januari daadwerkelijk zonder toestemming opengaat.

Het college heeft dertig dagen om met een reactie te komen. (Foto: Sabine van Erp via Pixabay)