Forza! wil lokaal hitteplan voor Castricum

Er moet een hitteplan komen dat is toegespitst op de situatie in Castricum. Dat vindt Forza!. ,,Het Nationaal Hitteplan alleen is niet voldoende.”

Fractievoorzitter Ralph Castricum: ,,Ouderen en chronisch zieken lopen extra risico bij een hittegolf. Zij verdienen meer aandacht, zeker in coronatijd. De combinatie van de hitte en het virus maakt het lastiger om mensen te helpen.” De partij wil wijkverpleging en vrijwilligers inzetten die dagelijks op huisbezoek gaan bij zelfstandig wonende ouderen om hen te behoeden voor uitdroging, verbranding en uitputting.

Sneller actie ondernemen
Castricum wil tevens registreren en in kaart brengen waar ouderen en chronisch zieken in de gemeente wonen. ,,Bij een huisbezoek kan men signalen oppikken en indien mogelijk actie ondernemen. Het landelijke hitteplan voorziet hier niet in. De gemeente moet betrokken blijven bij haar inwoners.”

Het Nationaal Hitteplan is van kracht wanneer het langer dan vier dagen achtereen (meer dan) 27 graden is. Het RIVM roept instanties en burgers op om extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen.

Beeld: Pixabay