Forza! stelt vragen over herinrichting horecaplein

,,Verkwanseling van gemeenschapsgeld”

Castricum – De kastanjeboom aan het Dorpsplein in Castricum houdt de gemoederen flink bezig. Nadat begin dit de bank rondom de boom werd verwijderd en men besloot de boom te sparen, is er volgens Forza! van herinrichting nog geen sprake. De partij wil opheldering van het college en stelt schriftelijk vragen over de situatie.

In januari koos de gemeente ervoor om de oude kastanjeboom op zijn plek te laten. De bank die rondom de boom stond was in beton gegoten en bleek lastig te verwijderen. De verhoging rondom de boom zou gelijkvloers worden gemaakt, maar Forza! schrijft dat dit niet is gebeurd. ,,Dit was een wens van de ondernemers op het Dorpsplein. Wij willen weten waarom daar geen gehoor aan is gegeven.’’ De partij vraagt ook verduidelijking over de herinrichting van de ruimte rondom de boom. ,,Na vier dagen herstellen en weer opbouwen is er niets veranderd. Dit is een verkwanseling van het gemeenschapsgeld.’’

Forza! wil van het college weten waarom er geen bankje is teruggeplaatst, welke kosten er zijn gemaakt en wat nu de status is van de herinrichting. Het college wordt geacht binnen enkele weken met een reactie te komen.