Forza!: ‘Kunstwerk grondwet weg uit gemeentehuis bij doorvoeren 2G’

Castricum – Forza! verzoekt de raad het kunstwerk van Artikel 1 uit de Grondwet te weren uit het gemeentehuis als het kabinet besluit het zogenaamde 2G-systeem door te voeren. De partij dient een motie in. ,,We gaan kleur bekennen in Castricum. De tweedeling in de samenleving wordt steeds duidelijker zichtbaar.”

,,De coronapas (QR-code) maakt een tweedeling in de samenleving”, stelt fractievoorzitter Ralph Castricum. ,,In de raadzaal hangt een kunstwerk van artikel 1 van de grondwet. Discriminatie is niet te rechtvaardigen, in welke vorm dan ook. Forza! vraagt het college de gevoelens van de Castricumse gemeenteraad over te brengen naar het demissionaire kabinet.” De partij wil ook dat de raad het kunstwerk uit het gemeentehuis haalt als er daadwerkelijk voor wordt gekozen om ongevaccineerden ‘buiten te sluiten’.

Het kabinet treft voorbereidingen voor het zogenoemde 2G-beleid waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen twee groepen: gevaccineerden en mensen die zijn hersteld van corona. Een negatieve testuitslag is dan niet meer voldoende om bijvoorbeeld naar het theater, restaurant of bioscoop te gaan. (Archieffoto: Hans Boot)