Forza! doet oproep aan burgemeester: ‘Stop met handhaven’

Castricum – Burgemeester Mans moet stoppen met het handhaven van de coronamaatregelen. Dat vindt Forza!. De partij dient donderdag een motie in met het verzoek om inwoners en ondernemers ‘het gewone leven weer te laten oppakken’.

In de motie schrijft de partij dat veel ondernemers op ‘omvallen’ staan en dat de coronamaatregelen ‘niet lijken te zorgen voor minder besmettingen’. ‘Winkels zijn beperkt open, maar de horeca is nog steeds dicht. De kosten van de coronamaatregelen zijn eenzijdig en worden neergelegd bij ondernemers. Inmiddels heeft de burgemeester ook gepleit voor lokaal maatwerk’, aldus de partij.

Forza! is van mening dat mensen ‘heel goed in staat zijn om zelf maatregelen te nemen’ en daarmee het risico op besmetting ’te minimaliseren’. De partij verzoekt burgemeester Mans ‘met onmiddellijke ingang’ te stoppen met handhaven van de coronamaatregelen. ‘Iedere bestuurder heeft zelf een verantwoordelijkheid. Lokale democratie zou meer moeten zijn dan het klakkeloos uitvoeren van landelijk beleid’. (Foto: Bos Media Services)