Forte Kinderopvang start BBL leer- en werktraject

Castricum – Forte Kinderopvang start in april 2023 met een eigen BBL leer- en werktraject. Forte biedt hiermee plek aan ongeveer twintig leerlingen die direct op één van de kinderopvanglocaties aan de slag kunnen. Tegelijkertijd kunnen ze hun pedagogische mbo-opleiding op niveau 3 of 4 behalen.

Bij Forte Kinderopvang krijgen ongeveer twintig leerlingen de kans om via een BBL leer- en werktraject hun mbo-diploma tot pedagogisch medewerker te behalen. Binnen dit traject wordt volop geleerd in de praktijk in combinatie met één schooldag in de week. In een periode van veertien maanden tijd behaalt iemand zijn diploma (mbo-3 of mbo-4) en mag diegene werken als (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker. De opleiding én het salaris worden volledig betaald door Forte.

Werken en leren tegelijk

Tijdens het traject werkt iemand tussen de 17 en 32 uur per week op één van de kinderopvanglocaties van Forte. Dit kan zijn op de kinderdagopvang, peuteropvang of buitenschoolse opvang. Daarnaast is er één dag per week school. Deze theoriedagen vinden plaats op donderdagen in de eigen trainingsruimte van Forte in Heiloo.

Interesse?

Ben of ken je iemand die kinderen graag de beste basis voor de toekomst wil geven? Die nieuwsgierig, betrokken en sociaal is? En graag in de kinderopvang zou willen werken, maar nog niet het juiste diploma heeft? Solliciteer dan naar één van de twintig beschikbare plekken. Meer informatie is op www.fortekinderopvang.nl/werken te vinden. (Foto: Forte Kinderopvang)