FNV verzorgt fysiek geen belastingaangiften meer

Castricum – De vrijwilligers van FNV Castricum betreuren het dat ze géén fysieke belastingaangiftes meer kunnen invullen. Voorheen konden leden van de FNV van deze service gebruik maken in dorpshuis De Kern. Als er weer fysiek ingevuld mag gaan worden, zal dit alleen in de vakbondshuizen plaats gaan vinden. Dit komt door vernieuwd FNV-beleid en bezuinigingen.

Jarenlang verzorgde een gemotiveerd team met veel plezier voor de inwoners van Castricum en omstreken de belastingaangiften. Veelal waren dit jaarlijkse vast terugkomende contactmomenten. Het team betreurt het dat nu abrupt een einde is gekomen aan deze werkwijze. Het dichtstbijzijnde vakbondshuis voor Castricum is Alkmaar. Maar ook in Amsterdam en Haarlem kunnen de FNV-leden terecht. Ze kunnen daar zelfs vlak voor de deur parkeren. Zodra de coronaregels het weer toelagen, is men hier van harte welkom. Voorlopig zal alleen telefonische ondersteuning verzorgd worden. Veel vrijwilligers zijn momenteel bezig hier een gedegen opleiding voor te volgen.

Mensen die hun belastingaangifte door de teamleden van de FNV willen laten verzorgen, kunnen zich hiervoor via www.afspraakmakenfnv.nl aanmelden. Het is ook mogelijk om op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur te bellen naar het contactcenter via nummer 088 3680368. De Belastingdienst heeft iedereen uitstel gegeven tot 8 mei 2021. Mocht dit tot problemen leiden, dan kan men zelf via telefoonnummer 0800 0543, met het Burgerservicenummer bij de hand, uitstel regelen. Vergeet niet ook uitstel voor de eventuele partner aan te vragen!

Leden van de FNV die zelf hun aangifte invullen en met inhoudelijke vragen zitten, kunnen die mailen naar fiscalevragen@vereniging.fnv.nl onder vermelding van het FNV-lidmaatschapsnummer. (Foto: Pixabay)