Floris van Woesik verrassend naar winst

Akersloot – Mountainbiker Floris van Woesik uit Krommenie is de verrassende winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondtijdrit op sportpark De Cloppenburch. Het was niet meteen de meest aansprekende naam om die vooraf te benoemen als mogelijk snelste in de mager bezette avond. Naar de stand van het KPB-snelheidsklassement gekeken, waarin de rangorde van de totaal tien ronden durende race tegen de klok wordt bijgehouden, stond Floris van Woesik als eerste aan het vertrek.

Op plek twee Walter van Kuilenburg, die zo te zien de intentie had het gat van dertig seconden op zijn voorganger te gaan dichten en zo aanspraak te kunnen gaan maken op de dagzege. Al na een omloop leek Van Kuilenburg in zijn missie te gaan slagen door een flinke hap van tien seconden uit zijn achterstand goed te maken. Bij de volgende passage bleek dat hij toch iets te hoog ingezet had, want zijn benen liepen vol, stonden op ontploffen om daarna volledig te blokkeren. Alle leed was voor Van Kuilenburg nog niet geleden, want daarna volgde nog een afloper en een zakkend zadel. Dit maakte zijn drama compleet en zijn zo mooi verzonnen plan was in duigen gevallen.

Uitslag:

1. Floris van Woesik, Krommenie (54.59 min); 2. Alex Hageman, Limmen (58.25 min) 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (60.27 min).