Fit4lady waarborgt veiligheid in sportclub door afspraken strikt na te leven

Limmen – Nadat bekend werd dat sportscholen op 1 juli weer open mogen gaan, stelden veel mensen de vraag of ze nog wel veilig kunnen sporten. ,,Wij hebben daarom heel veel tijd gestoken in het voorbereiden op alle eisen van het RIVM en van de sportscholen-organisatie NL Actief.” Aan het woord is Arina van Damme, eigenaresse van vrouwensportclub Fit4lady in Hoorn, Volendam en Limmen.

Meer dan alleen 1,5 meter

,,Als je de richtlijnen van het RIVM en NL Actief naleeft, moet je rekening houden met heel veel dingen. Daarnaast hebben we ook ‘afgekeken’ van organisaties die al eerder maatregelen moesten nemen. We hebben bijvoorbeeld af moeten stappen van binnen lopen wanneer het jou uitkomt of koffie drinken na het trainen. Daar tegenover staat dat we een veilige plek bieden voor iedereen. Uiteraard lukt dat alleen als iedereen meedoet. Daarom stellen we aan de deur triage-vragen, communiceren we alle regels duidelijk en spreken we elkaar aan op het naleven. Dat is de enige manier om de veiligheid te garanderen.”, aldus Arina.

Al veel eerder actief

De Fit4lady-leden hebben vanaf het begin van de intelligente lockdown thuis en later buiten door kunnen trainen. Arina: ,,We hebben alles gedaan om alle leden online thuistrainingen, virtuele clubtrainingen en zelfs buitentrainingen te bieden. Daarvan hebben ze gretig gebruik gemaakt. Desondanks is iedereen blij dat de clubs weer open gaan. Ze beseffen dat de begeleiding en het contact met elkaar essentieel zijn voor een optimale training en dat de club daarvoor de beste plek is. De leden kunnen altijd twee trainingsmomenten vooruit reserveren, dat geeft ze structuur.”

Ruimte voor nieuwe leden

Fit4lady Limmen biedt voor nieuwe deelnemers een 3-weeks programma aan. ,,Je kunt je inschrijven via de e-mail. Alles voor een veilige sportomgeving, waarin je met een gerust hart fitter kunt worden.”