Finissage expositie bijzondere Castricummers

Bakkum – Komende vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur is de laatste gelegenheid om de expositie met geschilderde en fotografische portretten van 15 bijzondere Castricummers te bezoeken. Het project dat de kunstenaars Marina Pronk & Sabrina Tacci januari jl. zijn gestart, resulteert in een indrukwekkende en zeer gevarieerde expositie met beeltenissen van 15 bijzondere mensen uit onze gemeente.

De expositie werd twee maanden geleden tijdens Kunst Fiets Route Castricum spetterend geopend.  Pronk: ,,Het was een komen en gaan van belangstellenden. Honderden bezoekers met evenzoveel gesprekken en emoties. Ook daarna tijdens onze vaste Open Atelierdag op vrijdag was er nog veel belangstelling. We zagen gezichten die al veel van onze exposities bezoeken, maar ook nieuwe mensen die speurend naar de beeltenis van een familielid of juist nieuwsgierig naar wie, waarom en hoe was geportretteerd.”

Dwalend door de expositie vallen de portretten van Sascha van het Hof uit Limmen, met zijn vriendin Naomi op. Sascha voelt zich in de verkeerde tijd geboren. Hij ademt jaren 20 en vindt alles, maar dan ook echt alles, uit die tijd mooier. Een mooi contrast met de portretten van Annemie Kölgen, hét gezicht van bakkerij Bak’m op het Dijk en Duin terrein waartoe zij het initiatief nam en waar zij dagelijks bakt en begeleidt. Dan zijn er Samo en Ghadir en hun prachtige kindje, een iconisch, vreedzaam en liefdevol beeld. Ook bijzondere Castricummer en pianiste mevrouw Aritia van Oven kreeg een prominente plek in de expositie. Ze is bijzonder verrast over het resultaat, waarbij de veelzijdigheid van haar verschijning treffend in beeld is gebracht. Zowel de foto die Marina van haar maakte als ook het schilderij plus de live painting én een schets die Sabrina van haar maakte, behoren nu tot de privécollectie van van Oven. ,,Ik ben erg blij met mijn aankopen. De schets staat op mijn klavecimbel. Ik kijk er elke dag naar en vind hem alsmaar mooier!”

Het weekend van 11 en 12 augustus is de locatie aan de Van Oldenbarneveldweg in Bakkum voorzien van een totaal nieuwe inrichting met een Zomers thema. (Foto: Aritia van Oven door Marina Pronk)