Filmdiner Holland Short Film Festival bij diverse restaurants in Noord-Holland

Regio – Dineren en bijzondere korte festivalfilms kijken, dat kan tijdens Holland Short Film Festival. De inzenddatum voor filmmakers is inmiddels gesloten, de jury is druk bezig om een mooie selectie te maken. De gekozen films worden vertoond tijdens bijzondere filmdiners bij diverse restaurants in Noord-Holland. Op het programma veel comedy en feel goodfilms maar ook mooie films die je alleen op festivals ziet.

De films duren twee tot dertig minuten en worden vertoond tijdens het diner. Tussen de gangen door kijkt u naar bijzondere films uit de hele wereld. Voor de 2024 editie staan films uit Japan, Iran, Tunesië, Frankrijk, Italië, Duitsland, India, Korea, het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Canada, Mexico, Brazilië, kortom films uit zo’n 47 verschillende landen en culturen op het programma.

Merlet in Schoorl, Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord, het IJkgebouw en Hotel The Fallon in Alkmaar, de Eendracht in Hilversum, Lab44 in Zaandam en nog veel meer restaurants in onder meer Hoorn, Purmerend, Velsen, Amstelveen, Heerhugowaard en Bergen zijn deelnemende restaurants in Noord-Holland. Van 12 tot en met 21 januari krijgen de gasten een filmmenu voorgeschoteld met boeiende gerechten en prachtige korte films vanuit de hele wereld, van professionele en amateurfilmers.

Peter Bosman organiseerde de vorige edities in Bergen: ,,Films kijken tijdens een diner geeft een bijzondere sfeer, mensen raakten met elkaar aan de praat, dit is echt een geweldige avond uit, iedereen heeft voldoende gespreksstof. De bezoekers waren allemaal erg enthousiast. Omdat het zoveel verschillende korte films zijn zit er altijd iets bij dat je treft. Bovendien zie je films die je nergens anders ziet. Heel bijzonder, een aanrader.’’

Films kijken en eten geeft een bijzondere sfeer. Tussen de films door geniet je van heerlijke gerechten en praat je met je vrienden over de films. Kaarten zijn via www.hollandfilmfestival.nl te bestellen. De aanvang is om 18.00 uur. De keuze van de films is een verrassing, er zit in elk geval één winnaar van vorig jaar bij, de films zijn stuk voor stuk bijzonder. (Foto: aangeleverd)