Fietsroute: ‘Zwaaien voor een glimlach’

Castricum – Stap op je fiets om een rondje te maken door de mooie omgeving langs een aantal gezellige zwaaipunten in onze eigen regio.

Steeds meer mensen zitten weer thuis. Mensen werken thuis, sporten thuis en hebben steeds minder sociaal contact. Juist nu is het heel belangrijk om op een gezonde, verantwoorde manier naar buiten te gaan en te blijven bewegen. Het Steunpunt Eenzaamheid heeft samen met de lokale Welzijnsorganisaties en het Jongerenwerk in oktober het project ‘Zwaaien voor een glimlach’ gelanceerd. Door middel van heel veel gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen door de BUCH-gemeentes heen, wil men de mensen stimuleren elkaar te groeten. Van een vrolijke groet wordt iedereen blij. Er bestaan al wandelroutes. Daar komt nu dus een Zwaaifietsroute van ongeveer dertig kilometer door de gemeente Heiloo en Castricum bij.

Lokaal sportakkoord

De Zwaairoutes zijn mogelijk gemaakt door het Lokaal sportakkoord. Dit is een samenwerking tussen verschillende sportaanbieders, de gemeente, buurtsportcoaches en andere betrokkenen op het gebied van sport en bewegen. Aan de buurtsportcoaches van Heiloo en Castricum de eer om de route als eersten te fietsen. Wie die route zelf wil fietsen, kan deze downloaden op https://jongerenwerkbuch.nl/zwaaistenen of ophalen bij het wijkcentrum Trefpunt Heiloo en Welzijn Castricum. Achterop de routekaart staat een leuke puzzelopdracht, zo wordt de route nog leuker om te fietsen, óók met het hele gezin.

Ook een Zwaaisteen voor de deur?

Wie zelf nu vanuit huis werkt en graag een Zwaaisteen voor de deur wil hebben, kan deze via de webshop www.zwaaisteen.nl aanschaffen. Aan iemand een Zwaaisteen cadeau geven kan natuurlijk ook.

Op de foto:
Links Nina Meijers van Welzijn Castricum. Daarnaast jongerenwerker Ester Schotten van Trefpunt Heiloo en de buurtsportcoaches Winnie Assendelft en Bart Ploege. Foto: aangeleverd