Fietsfanaten geven tips voor aanschaf e-bike

Voorlichtingsochtend over elektrische fietsen

Castricum – Aandrijving op het voorwiel, achterwiel, kettingkast of via een snaar: e-bikes zijn er in tal van soorten en maten. Wat is nu de beste keuze? Fietsfanaten Wim van Vliet en Gerard Castricum zijn door de ‘Verhalengroep Castricum’ bereid gevonden antwoorden te geven op de meestgestelde vragen over e-bikes.

„Er is nogal een verschil in uitvoeringen in de aantrekkelijk prijsklasse, met actieradius van een accu”, legt Wim van Vliet uit. „Wil je meer, dan loopt het bedrag snel op. Wil je een elektrische fiets aanschaffen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de afstanden die ermee afgelegd worden. Je kunt ook kiezen voor banden die niet lek raken. Allemaal zaken die van invloed zijn op de aankoopprijs.” Gerard Castricum vult aan: „Voor veel e-bikers is de actieradius een vraag waarop eigenlijk geen eenduidig antwoord te geven is. Er zijn zoveel factoren van invloed als de actieradius groot is. Van minder dan twintig kilometer met een acculading tot zelfs tachtig kilometer is mogelijk. Dan hebben we nog niet eens gehad over de verschillende aandrijvingen.” Deze en andere vragen beantwoorden Wim en Gerard in een voorlichting voor toekomstige kopers van een e-bike, zonder verkooppraatjes of aanbevelingen voor een merk of leverancier.

Voorlichting

Op dinsdag 17 maart om 10.00 uur zijn Wim en Gerard aanwezig in de kantine van voetbalvereniging Vitesse’22 op de Puikman. De toegang is gratis. Bent u al in het bezit van een e-bike en is nog niet alles duidelijk? Dan bent u ook welkom.

Tekst en foto Aart Tóth

(Foto: De twee fietsfanaten Wim van Vliet (links) en Gerard Castricum startklaar)