FIER! Theatercongres over klimaatverandering

De voorstelling FIER! wordt donderdag 22 maart om 20.00 uur gespeeld in Theater Koningsduyn te Castricum. Het is een theatercongres dat wordt gespeeld door acteurs met een beperking en gastacteurs uit de regio. Het congres gaat over klimaatverandering, met aandacht voor het onzichtbare, ongehoorde en ongewone van deze aarde. Wat moet gedaan worden om de aarde te redden? Deze vraag houdt de acteurs van Theatergroep Eenhoorn uit Alkmaar al een tijdje bezig. Dieren sterven uit, mensen komen om van de honger, anderen sterven aan te veel eten, de plasticsoep is enorm en de aarde warmt op. Is er een oplossing?

,,Vorig jaar zijn we begonnen met het zoeken naar een thema’’, vertelt artistiek leider en regisseur Cara. ,,Deze overwegend jonge groep acteurs is maatschappij kritisch en behoorlijk actiebereid. We hebben gesproken over wat hen zoal bezig houdt. Al die troep op straat, dat stoorde de groep heel erg. En zo was het thema milieu al snel gevonden.” De groep acteurs splitste op in drie projectgroepen; dieren, voeding en plastic. Iedere groep ging aan het werk met een eigen gastregisseur. Drie losse verhalen werden bedacht en uitgewerkt. Pas later kwam de groep weer bij elkaar en moesten de losse onderdelen tot één geheel worden gesmolten. Het congres werd de kapstok waar alle onderdelen aan opgehangen zijn.

Zin in een mooie spannende voorstelling met een kritische noot? De speellijst is te vinden op www.theatergroepeenhoorn.nl, reserveren van kaarten gaat via reserveren@eenhoornvoorstelling.nl (Foto: Anke Purmer)