Fields of gold

Castricum – Begin oktober publiceerden wij een artikel met foto over het door oud-atleet Daniel Ward gemaakte schilderij van Brenda Calis. Inmiddels heeft hij de Castricumse atlete opnieuw vereeuwigd op het witte doek. De twee zijn het erover eens dat dit het meest sprankelende schilderij van zijn hand tot nu toe is geworden. Het kreeg de titel ‘Fields of gold’.

Grote sportevenementen kunnen momenteel geen doorgang vinden, maar hardlopen kan natuurlijk nog steeds. In de duinen, op het strand of gewoon ergens langs de weg, overal zie je hardlopers hun trainingsrondes lopen. Zo ook Brenda Calis, zij loopt graag in de mooie groene omgeving van Castricum en wilde graag het gevoel van buiten in de natuur hardlopen vastgelegd hebben in een schilderij. Ze licht toe: ,,Hardlopen in het duin, tussen de herfstbladeren. Je gezond en vrij voelen, in het moment zijn, die emotie moest het worden. Het bleek moeilijker te zijn dan we dachten. We wilden allebei deze afbeelding, waarop mijn handen zichtbaar zijn. De handen staan voor het voelen van dat moment.’’

Op de foto is het wat minder goed zichtbaar, maar wie het schilderij met de juiste lichtinval bekijkt, ontdekt dat de achtergrond haast van goud lijkt te zijn. De goudkleurige vlekken symboliseren de bladeren in de natuur, die in deze tijd van het jaar talrijk op de paden en wegen te vinden zijn. Door Brenda werd al snel de naam ‘Fields of gold’ bedacht en Daniel was er direct enthousiast over. Het werd uiteindelijk de titel van het schilderij, dat bij Brenda thuis een mooie plek heeft gekregen. Als ik wakker word en opsta, herinnert het schilderij me aan dat gevoel van gezond en vrij zijn in de ‘fields of gold’, dat is toch prachtig?’’ (Foto: aangeleverd)