Festival Willibrordus Draait Door

Festival Willibrordus Draait Door is een driedaags festival op landgoed Willibrordus in Heiloo. Op 9, 10 en 11 september beleeft het publiek hier muziek, theater, films, workshops, rollende keukens, verhalen, beeldende kunst en een bijzonder doordraaiend programma.

Er staan ruim vijftig artiesten geprogrammeerd op het driedaagse festival. Het openbare en gratis toegankelijke terrein bevat meerdere podia waaronder de prijswinnende Cultuurkoepel en een sfeervolle binnentuin. Vrijdag treden onder andere op: Maria de Fátima (fado), Skotwal (Westfriese country) en Frans van Deursen (Tom Waits tribute). Zaterdag spelen onder meer: Mike Boddé (met Kim Hoorweg), Victor Posch (cd-premiere ‘Klein’) en Remy van Kesteren (harp). Op zondag zijn er concerten van Eric Vaarzon Morel, te zien op de foto (flamenco), Reijseger, Fraanje, Sylla (Afrikaanse blues) en meer. Erik-Jan Eradus speelt alle drie de festivaldagen op het door hem gerestaureerde orgel in de Cultuurkoepel. Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.willibrordusdraaitdoor.nl.

Gezien de geschiedenis van de locatie beoogt het festival een knipoog te geven naar de psychiatrie. Landgoed Willibrordus (voorheen GGZ-NHN) is een terrein waar 250 mensen kort of langdurend in behandeling zijn in verband met psychiatrische klachten. Met als ondertitel ‘Voeding voor de geest’ draagt het festival actief bij aan de-stigmatisering. Openingstijden festival: vrijdag 9 september 17.00 – 23.00 uur, zaterdag 10 september 13.00 – 23.00 uur, zondag 11 september 12.00 – 20.00 uur. Het festival valt samen met Open Monumentendag. Locaties als de kapel, museum Baduhenna en het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum zijn zaterdag en zondag open voor bezichtiging. Willibrordus Draait Door is een divers festival met rollende keukens, exposities van beeldend kunstenaars verspreid over het hele festivalterrein en vele activiteiten en workshops.