Festival van Dorp tot Kust wordt mega-happening

Het unieke festival van Dorp tot Kust, georganiseerd door De Skulpers, vindt zondag 26 mei voor de tiende keer plaats. Traditiegetrouw opent burgemeester Mans het festival om 11.45 uur op het plein bij Fase Fier. Vanwege deze tiende keer zal de opening gepaard gaan met een daverend muzikaal spektakel en als het aan De Skulpers ligt toveren zij nog een extra verrassing uit de platte pet.

Langs de historische schelpenroute, van ‘t Stet tot strand, ofwel van Dorp tot Kust, staan zeven podia, namelijk bij strandpaviljoen Zeezicht, Camping Bakkum op het plein èn in theater De Pan. Vervolgens bij Johanna’s Hof en bij informatiecentrum De Hoep. Nieuwe locatie is restaurant de Oude Keuken op het GGZ-terrein aan de Oude Parklaan. Eindigend vlak bij het Stet op het plein bij Fase Fier in de Klompenbuurt van Bakkum.

De 22 deelnemende koren komen voornamelijk uit de regio, van Heemskerk tot Langedijk, maar ook uit Enkhuizen en Harlingen. En qua genre is er voor elk wat wils. Naast shantykoren zijn er popkoren, smartlappenkoren en zelfs een koor met Afrikaans repertoire. Uiteraard is het programma te zien in het programmaboekje, maar wie het eerder wil weten kan naar de website van De Skulpers gaan. Daar is alle informatie over de koren en het programma te vinden.

Aangeraden wordt om op de fiets te komen, want alle podia liggen binnen een lijn van drie kilometer en zo worden parkeerproblemen vermeden. Voor mensen die geen gebruik van maken van de fiets pendelen er twee gratis bussen die langs de verschillende muziekevenementen rijden. Tussen Fase Fier en de Oude Keuken rijdt zelfs een huifkar met tractor.

Aan het einde van de middag, om 17.30 uur, wordt het festival afgesloten op het plein bij Fase Fier. En dat loopt door de samenzang altijd weer uit op een geweldige happening dat voor velen tot in de late uurtjes duurt. Zo’n festival, zoveel kwaliteit en zo dicht bij huis: zondag 26 mei, je moet erbij zijn! (Foto: aangeleverd)