Fel FC Castricum deelt mokerslag uit aan Reiger Boys

Castricum – De nummer drie op de ranglijst Reiger Boys liep bij FC Castricum afgelopen zaterdag een 7-1-nederlaag op. Dit was tot nu toe alleen koploper Olympia Haarlem gelukt. FC Castricum herstelt zich dus prima na de nederlaag vorige week bij Koninklijke HFC.

Door Joop Bakker

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het aftasten aan beide kanten en werden over en weer wat plaagstootjes uitgedeeld. Regelmatig de backs naar voren te laten stomen bracht in de 17de minuut de eerste succesvolle aanval over links van FCC. Het schot van Tjidde Geerts werd geblokt door Reiger Boys, de terugkomende bal werd veroverd door Ward Haak, die Elario Zweet prima inspeelde. Deze haalde verwoestend uit en bracht FCC op een 1-0-voorsprong.

Nog geen minuut later was het wederom aan de linkerkant; Carlo Vrijburg werd ingespeeld, kapte zijn tegenspeler uit en maakte het mooi af; 2-0. De eerste echte kans voor Reiger Boys kwam in de 26ste minuut, Chris Coesel liep vrij op het doel af maar schoot naast. Het was een kwartier later dat Reiger Boys de aansluitingstreffer maakte. Een voorzet van Daan Prins werd prima ingeschoten door Daan de Vries; 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

Na de theepauze zette FCC meteen druk en Reiger Boys ging in de 47ste minuut in de fout. Een terugspeelbal werd verkeerd ingeschat door de keeper van Reiger Boys en Tjidde Geerts was er als de kippen bij en maakte het uitstekend af; 3-1. FCC was echt de bovenliggende partij op dat moment en Reiger Boys kwam er niet meer aan te pas. In de 68ste minuut Carlo Vrijburg over links, gaf hem voor, Elario Zweet gleed weg, maar daar stond nog Tjidde Geerts die hem snoeihard inschoot; 4-1.

Vier minuten later was het de opstomende Ward Haak die zijn tweede assist door Carlo Vrijburg er ingeschoten zag worden; 5-1. Reiger Boys kreeg in de 80ste minuut nog de kans om te scoren. Chris Coesel had zijn tegenstander uitgekapt, maar zijn schot werd er nog net uitgetikt door Lars Beukers. Het waren vervolgens de invallers Joep Kornblum en Joris Peys die Reiger Boys nog verder op de pijn bank legden. Eerst was het Joris Peys die scherp voor gaf en Joep Kornblum die het prima afmaakte. Daarna  was het Joep Kornblum die de bal voor bracht en Joris Peys die het afmaakte; een gouden duo. Uiteindelijk floot de scheidsrechter precies in de 90ste minuut af en won FCC zeer verdiend met 7-1. (Foto: Sandy Klaver)