Feestelijke start bouw project Jasmijn

Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners, is 26 mei het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project Jasmijn in Limmen. Burgemeester Mans heeft hiervoor de officiële handeling verricht in de vorm van een eerste stort. Hij werd hierbij geholpen door Rob Deijle, koper van de woning waar de stort werd verricht en Peter Maalman, directeur van het Volendamse bouwbedrijf HSB.
De toekomstige bewoners waren in grote getale aanwezig om de feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Meestal wordt het startsein gegeven met het slaan van de eerste paal. Omdat het heiwerk zo voorspoedig is verlopen, is gekozen voor een eerste stort.
Het nieuwe woongebied Limmer Linten omvat Magnolia met 37 luxe woningen. De bouw van deze fase bevindt zich al in een vergevorderd stadium. Jasmijn omvat 26 luxe woningen. Verschillende woningtypen wisselen elkaar af: rij-, twee-onder-eenkap, vrijstaande en seniorenwoningen.
Alle genodigden hebben hun handtekening geplaatst op een afbeelding van het project. Deze is vervolgens in een koker gestopt en in de fundering verwerkt, zodat alle betrokkenen ook in de toekomst aan dit project verbonden blijven. Tevens kregen de aanwezigen de gelegenheid om een aantal woningtypen te bezichtigen van de eerste fase, om zo een goed beeld te krijgen hoe hun woning uiteindelijk wordt. Om de feestvreugde compleet te maken was goochelaar Peppino uit Volendam aanwezig om jong en oud te vermaken.