Feestelijke opening nieuwe locatie Zorgbalans in Castricum

Castricum – Vorige week is aan de Dorpsstraat 88 een nieuwe locatie van Zorgbalans feestelijk geopend. Hier bevindt zich het nieuwe kantoor van het Prettig Thuisteam Castricum en Buurtteam Castricum. Bovendien is er een ruimte waar groepsactiviteiten voor cliënten worden georganiseerd.

Ouderenzorgorganisatie Zorgbalans helpt mensen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en op hun eigen manier vorm en inhoud te geven aan hun leven. De organisatie werkt met zogenaamde buurtteams. Samen met de wijkverpleegkundige bekijken cliënten eerst wat zij nog zelf kunnen en met welke zorg de verpleegkundigen en verzorgenden van Zorgbalans kunnen helpen. Van huishoudelijke hulp, wondverzorging en begeleiding bij dementie tot intensieve verpleging.

Voor wie intensieve zorg nodig heeft, maar toch liever thuis wil blijven wonen, biedt Zorgbalans Prettig Thuis aan. Daarmee wordt thuis alle zorg en ondersteuning geboden zoals in een woonzorgcentrum, zodat cliënten veilig en prettig thuis kunnen blijven wonen. In deze nieuwe locatie gaat de organisatie groepsactiviteiten organiseren voor cliënten van Prettig Thuis. Zo gaat men bijvoorbeeld samen met cliënten koken, samen bewegen op muziek en er zijn nog vele andere activiteiten.

Het werkgebied van Zorgbalans loopt van Castricum naar Heemskerk, Beverwijk, IJmuiden, Velsen, Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede, Bennebroek/Vogelenzang en Zandvoort.