Feestelijk onthaald voor het goede doel

Castricum – Jeroen van Veen, geboren Castricummer, is na het overlijden van zijn zoon Kasper (4) in 2022 een actie begonnen om geld in te zamelen voor onderzoek en behandelmethoden voor kinderen met kanker door het Prinses Máxima Centrum. Jeroen liep daarvoor gemiddeld tien kilometer per dag en deed het afgelopen jaar mee aan diverse marathons en hardloopwedstrijden. Inmiddels heeft hij landelijke bekendheid gekregen dankzij onder andere een aantal televisieprogramma’s.

Zondag liep Jeroen, op initiatief van zijn vrienden Bas en Suus Verkaart, in de omgeving van Castricum en Limmen – waarna hij feestelijk werd binnengehaald op het horecaplein. Jeroen: ,,Het was fantastisch. Ik heb vandaag zo’n twintig kilometer gelopen en ben zes keer gestopt omdat ik van alles kreeg aangeboden van de sponsoren. Dat varieerde van water tot champagne aan toe.’’

Na aankomst werd bekend gemaakt dat de ondernemers en particulieren deze dag maar liefst € 81.818,- bij elkaar hadden gebracht. Het totaal aan donaties kwam daardoor op ruim 1,5 miljoen euro. Mensen die het doel van Jeroen alsnog willen steunen, kunnen een bijdrage storten via www.sponsorloper.com. (Tekst en foto: Hans Boot)