Feestelijk afscheid voor Els Vonk

Afgelopen woensdag 18 juli heeft Els Vonk na 42 jaar het onderwijs gedag gezegd. Dat het een bijzondere en emotionele dag zou worden, stond van tevoren vast. Maar dat het hart zo’n prominente plek zou krijgen, had zelfs Els niet verwacht.

Onderwijs vanuit het hart en met hart en ziel zich ergens voor inzetten. Dat past de, inmiddels voormalig, directeur van het Kleurenorkest. In verscheidene speeches kwam dit thema terug. ‘s Morgens tijdens de speech van een van de ouders uit de MR. Zij wist Els en ook de andere ouders tot tranen toe te roeren met haar rake opmerking hoe Els kinderen en ouders in het hart sluit. Hoe belangrijk een warm welkom is voor nieuwe kinderen op school.

Els werd de hele dag in het zonnetje gezet. De kinderen hadden een prachtig symbolisch hart voor haar gemaakt van stenen. Een hart vereeuwigd op het schoolplein. Daarna was er een Els got talentshow, met van elke klas een optreden.

Ook Adrie Groot, voorzitter van stichting Blosse en daarmee de baas van Els, benoemde het belang van het hebben van hart voor de kinderen. Juist dat is hun gemeenschappelijke deler. Vakken als taal en rekenen horen er natuurlijk bij, maar de kracht om kinderen als mens sterker te maken, dat kenmerkt de visie van Els Vonk en van het team van het Kleurenorkest. Dat sluit goed aan bij de visie van Blosse.

Ze kreeg ontzettend veel bloemen, cadeaus en attenties. Ook vanuit het team kwamen complimenten. Wat zullen ze haar missen. Els wist haar collega’s altijd te motiveren om zowel goed voor de kinderen als voor zichzelf te zorgen. In deze tijd van passend onderwijs, werkdruk en salarisonderhandelingen essentieel om leerkrachten voor het vak te behouden.

Een mooie, symbolische afronding kwam van oprichters Bouke de Boer en Dorien Groot. Zij vroegen Els letterlijk ja te zeggen tegen de volgende fase in haar leven. Daarmee kan ze haar school met alles wat erbij hoort, loslaten en overdragen aan haar opvolger. Hedi Schuite zal na de zomer het stokje overnemen en zich hopelijk ook met hart en ziel aan deze mooie school verbinden. (Foto: aangeleverd)