FC Uitgeest ME1 tegen de moeders!

Vrijdagavond vond de afsluiting van een geslaagd voetbalseizoen van de ME1 van FC Uitgeest plaats, met een wedstrijd tegen de moeders. Volgens de meiden zou het een makkie worden, maar dat de moeders zich niet zomaar gewonnen zouden geven was duidelijk. Al voor de wedstrijd begon was er sprake van een zekere intimidatie en werden pogingen ondernomen om de tactiek bij de dochters af te luisteren. Gelijk na het fluitsignaal werden de moeders toch al redelijk in de verdediging gedrukt, maar ze hielden moedig stand.

Toch kon men niet voorkomen dat de dochters in de eerste helft wisten uit te lopen naar een 4-0 voorsprong. De dochters dachten wel even uit te lopen naar een stand met dubbele cijfers, maar de moeders gaven zich niet zomaar gewonnen. Met veel inzet (met de nodige spierpijn de volgende dag tot gevolg) werden de dochters in toom gehouden al hadden de meiden van ME1 wel de meeste kansen. Sabine Tuin wist de eer voor de moeders te redden. Uiteindelijk prijkte er een 5-1 overwinning op het scoreboard voor de dochters, maar met de penalty’s waren de moeders duidelijk de meerdere. De avond werd afgesloten met een lekkere barbecue in huize Truijens.

Een mooi seizoen waarin de meiden behoorlijk wat progressie hebben geboekt en veel lol hebben gehad.

Op de foto de moeders van links naar rechts: Ria Borst, Jacqueline Hoppenbrouwers, Maartje Ooms (Lijessen), Judith Truijens, Mariska Zweeris, Sabine Tuin en Mirella Dresch (Vaalburg). De dochters van links naar rechts: Lara Vaalburg, Naomi Tuin, Gwen Truijens, Kim Zweeris, Cathelijne Hoppenbrouwer, Sanne Lijessen, Sonja Borst. Op de foto ontbreken Demi Rasch, Landra Martens en Lili van Breugel.