FC Castricum ziet EDO in spiegel

Castricum – Wéér ging het mis! Hoewel achtervolger EDO nog drie punten afstand heeft, kan FC Castricum (twee wedstrijden minder gespeeld) zich geen rare fratsen meer veroorloven. Runner-up EDO speelde tactisch dusdanig slim dat de bezoekers nauwelijks kansen kregen: 5-2!

Het fratsenvoetbal had op FCC hetzelfde effect als een betonboor op een plumpudding. Dus twee man voorin die de blindgangers (lees dieptepass) uit de verdediging moesten opvangen. Dan de bal even vasthouden en/of terugleggen om met een hoge bal in het kwetsbare centrum paniek te zaaien. Bij FC Castricum ontbreekt een leider die deze ietwat eenvoudige strijdwijze doorziet. Daar kwam bij dat FCC binnen een half uur op voorsprong stond en een makkelijke middag veronderstelde.

De doelpunten van Melle Hooning en Joep Kornblum leken het voorspel van een schuttersfeest zonder weerga, maar nog voor de rust kwam EDO op een 3-2-voorsprong. Na rust was het soms pijnlijk om te zien hoe weinig de bezoekers nog in de melk hadden te brokkelen. EDO liep moeiteloos uit naar 5-2, maar zal zich voor het restant van de competitie net zoveel zorgen dienen te maken als FCC. De blauwwitte stoomwals is tot stilstand gekomen na een fraaie serie zonder nederlagen.

Melle Hooning kopt in, stand 1-1. (Foto: Sandy Klaver)