FC Castricum wint stoelendans: tweede klasse komt snel dichtbij

Castricum – De hernieuwde kennismaking met de tweede klasse smaakte naar meer. Met een klinkende 0-2-overwinning op Zandvoort opende FC Castricum de stoelendans. Zelfs een dubbele pitstop mocht niet baten. Zandvoort zingt volgend seizoen een toontje lager terwijl FC Castricum aanstaande zaterdag in Amstelveen AMVJ ontmoet. De winnaar van dat duel gaat door naar de finale met als inzet de tweede klasse.

Door PR-commissie FC Castricum

De puntenslijpers onder ons waren unaniem in hun oordeel. Slecht voetbal, gemiste kansen en een onzichtbaar middenveld luidde de kritiek. Fout, helemaal fout! Competitievoetbal is iets geheel anders. Promotie of degradatie staat op het spel. Dat werkt op je zenuwen en verlamt je spieren. Een oplossing is niet voorhanden. Maar een doelpunt schijnt wel verlichtend te werken.

Na een moeizame start kwam de thuisclub langzaam beter in de wedstrijd. Als tegenstander van FC Castricum moet je dan op je hoede zijn. Dat was Zandvoort even vergeten. In de 20e minuut brak Tjidde Geerts door op links. Via Elario Zweet belandde de bal bij Joris Peijs die koelbloedig zijn 15e doelpunt van dit seizoen binnen tikte.

En toen werd het echt gezellig. Met dank aan de KNVB stonden er geen clubgrensrechters langs het veld maar neutrale. Die kijken met andere ogen naar de spelregels. Zij beginnen niet meteen te vlaggen als een van ‘hun’ spelers een speenvarken imiteert. Dat scheelde een strafschop. Vlak voor rust hield doelman Lars Beukers zijn doel schoon met een zeldzame reflex en kwam de pauze als geroepen.

De tweede helft vloog voorbij. Zandvoort kreeg vijf doelrijpe kansen en FC Castricum slechts twee. Shane Jansen profiteerde van een misverstand tussen een verdediger en de keeper. Klassieker onder de missers. Joep Kornblum schoof moeiteloos de 0-2 binnen.

,,En nu op naar AMVJ’’, keek aanvoerder Thom Heling vooruit. ,,Zij zijn een plaats onder Zandvoort geëindigd. Wij spelen altijd tegen sterke ploegen onze sterkste wedstrijden. Dat hebben wij vandaag laten zien en dat zullen wij ook aanstaande zaterdag laten zien.’’

Op de foto:
Ontlading na de tweede treffer, waarmee het vonnis over Zandvoort geveld werd. (Foto: Sandy Klaver)