FC Castricum werkt zich in tweede helft naar eerste zege in competitie

Castricum – FCC heeft zich na de nederlaag tegen Stormvogels weer herpakt. De Castricummers versloegen eerst vorige week woensdag in de KNVB-beker Spirit’30 (2de klasse) met 5-2 en van het weekend versloegen ze HCSC uit Den Helder met 3-1.

Door Joop Bakker

De eerste helft was voor FCC, men creëerde verschillende kansen via Elario Zweet, Carlo Vrijburg, Ernst en Menno Buijnsters, maar telkens bleek Marlon Coco te sterk om de bal in het doel te krijgen. Het lukte FCC maar niet om een snel baltempo te laten zien en op deze manier de tegenstander stuk te spelen, waardoor het maar niet de openingstreffer maakte. Die viel daarentegen wel aan de andere kant in de 44ste minuut, uit een hoekschop scoort Fotigul Camara voor HCSC, tegen de verhouding in. FCC is wakker geschud, nog geen minuut later komt het op gelijke hoogte, vrije trap Carlo Vrijburg net buiten de 16 en Jeroen Mooij kopt hem prima in, wat betekende dat we met een gelijke stand de theepauze in gingen.

De tweede helft kwam FCC een stuk beter uit de startblokken en kreeg HCSC het steeds moeilijker om de verdedigende organisatie in stand te houden. Na een prachtige pass van Thom Heling op Elario Zweet die zich vrij speelt en met zijn chocoladebeen (linker) de 2-1 op het scorebord zet. In de 70ste minuut krijgt HCSC nog een opwelling Patrick Vet kwam vrij voor de keeper maar zijn schot ging net naast en daarop volgend schiet Djezz Serpara van HCSC op lat/paal (kruising). Uiteindelijk maakte de ‘nieuwe gelegenheid’ spits Jeroen Mooij in de 90ste minuut de 3-1. FC Castricum klimt een paar plaatsen en lijkt begonnen aan de lange weg terug naar de bovenste regionen.

De verdediging van FC Castricum grijpt in. (Foto: Sandy Klaver)