FC Castricum wederom ijzersterk in KNVB-bekerwedstrijd

Castricum – FC Castricum heeft in de tweede knock-outronde voor de KNVB-beker zaterdag wederom goed van zich laten horen. Er werd met maar liefst 4-1 gewonnen van Jonathan uit Zeist.

Door Joop Bakker

FCC kwam uitstekend uit de startblokken en na nog geen twee minuten gespeeld te hebben, kregen zij al de eerste corner. Dit bracht meteen de eerste doelkans, het schot van Tjidde Geerts werd van de doellijn gehaald via de rug van een speler. De corner die daarop volgde bracht de volgende kans, echter het schot van Elario Zweet ging net naast. Vijf minuten later kwam de eerste kans voor Jonathan, een kopbal ging net over. In de twaalfde minuut ging de keeper van Jonathan in de fout door het verkeerd inschatten van een terugspeelbal. Door het blok van Tjidde Geerts belandde de bal bij Carlo Vrijburg, die Elario Zweet inspeelde. Hij maakte vervolgens de openingstreffer; 0-1.

FCC begon meer druk te zetten. Een prachtige pass van Jeroen Mooij op Carlo Vrijburg, die als een raket weg was, bracht de bal voor en daar stond Elario Zweet, die hem snoeihard in de kruising schoot; 0-2. Nadat Carlo Vrijburg op een assist van Elario Zweet de 0-3 erin knalde, zakte het geloof van Jonathan op een goede afloop in de schoenen. Daardoor raakten verschillende spelers geïrriteerd en liet men zich niet meer van hun sportieve kant zien. In de veertigste minuut maakte Tjidde Geerts er 4-0 van door het wederom onderscheppen van een bal van de tegenstander, dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd de wedstrijd gecontroleerd en zakelijk verder afgespeeld en kregen alle wisselspelers de kans om zich te laten zien. De wedstrijd was eigenlijk in de eerste helft al gespeeld. Uiteindelijk scoorde Jonathan één keer in de 72ste minuut. Dat bracht de eindscore op 1-4, waardoor FCC met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts keerde. (Foto: Mats Kwanten)