FC Castricum verslaat Blauw Wit met ruime cijfers

Castricum – FC Castricum heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald in een uitwedstrijd tegen asv Blauw Wit; er werd gewonnen met 0-7.

Door Joop Bakker

In de zevende minuut was de eerste kans voor Blauw Wit; Chakib Tayeb had zich vrij gespeeld en schoot, maar het schot werd er prima uitgehaald door Lars Beukers. Daarna was het eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer voor FCC, waar de tegenstander niet aan te pas kwam. In de 13de minuut was het raak; een mooie pass van Carlo Vrijburg op Bart Kornblum, hij gaf de bal op zijn beurt scherp voor en Justo van de Werf had het voor het intikken; 0-1.

Blauw Wit probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en laag te houden, waarop FCC zich helaas steeds meer aanpaste. Daardoor kreeg Blauw Wit soms de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Maar het was in de 29ste minuut, toen een snelle aanval werd opgezet en de bal bij Justo van de Werf belandde. Hij haalde knoerthard uit, de keeper van Blauw Wit wist het schot te pareren, maar in tweede instantie wist de goed oplettende Joep Kornblum de bal wel in het netje te jagen; 0-2. De laatste kans in de eerste helft was voor Elario Zweet, die hem prima afmaakte, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ruststand: 0-2.

Tweede helft

In de tweede helft zag het publiek een beter FCC met snellere omschakelingen en acties. Voor Blauw Wit zou dit wel eens een vervelende middag kunnen worden. De beide ploegen waren nog geen drie minuten bezig of de bal lag alweer in het doel van Blauw Wit. Helaas werd ook dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, al ging de vlag deze middag wel erg vaak omhoog in de wedstrijd tegen en bij Blauw Wit. Maar in de 50ste minuut was het wél raak. Een voorzet van Justo van de Werf werd prima ingekopt door Joep Kornblum; 0-3. Blauw Wit kreeg welgeteld één echte kans om te scoren in de 60ste minuut. Mostapha El Aamrani slaagde erin verschillende spelers van FCC te passeren en legde de bal panklaar bij Moaad El Aakel, maar hij zag zijn schot over het doel gaan.

Eindelijk was het dan zover voor Elario Zweet; hij wist zijn goaltje mee te pikken in de 62ste minuut. Hij scoorde vanuit een voorzet voor het doel en zette het scorebord op 0-4. Het was nog geen twee minuten later dat een snel één-tweetje van Justo van de Werf en Menno Buijnsters werd afgemaakt door Menno; 0-5. Waar de doelman kansloos zou worden op de hoge scoringsdrift van FCC, verweerde hij zich kranig, maar dit deed Elario Zweet niet stoppen en hij maakte er uiteindelijk 0-6 en 0-7 van.

Op de foto:
De keeper van asv Blauw Wit probeert de doelkans voor FC Castricum te pareren. (Foto: aangeleverd)