FC Castricum trekt aan het kortste eind

Castricum – Een bizar seizoen voor FC Castricum: eerst je nog vellig moeten spelen om degradatie te voorkomen en dan vervolgens spelen in de nacompetitie, waarbij van Zandvoort en AMVJ werd gewonnen. De laatste wedstrijd was tegen Wartburgia – ook een derdeklasser – en bij winst zou promotie naar de 2e klasse volgen.

Door PR-commissie FC Castricum

De spanning was voelbaar voor FC Castricum gezien het spel in de eerste helft. Het moest gaan gebeuren, na vijf jaar weer terug keren naar de 2e klasse. Maar dit alles bleek niet vanzelf te gaan. Er moest hard gewerkt worden om überhaupt een rol te kunnen gaan spelen in deze wedstrijd. De bal werd niet lang in de ploeg gehouden en het was Wartburgia dat de boventoon voerde in de eerste helft.

Die ploeg kreeg in 17e minuut een grote mogelijkheid toen de rechtsbuiten door het centrum alleen op keeper Lars Beukers af kon gaan. Met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman de bal met zijn tenen van richting te veranderen en zo kon uiteindelijk Wouter Bruines de bal over het eigen doel werken. Het kostte FCC een hoop energie en kracht om de tegenstander in toom te houden, maar het leverde een 0-0-ruststand op. Wetend dat ook voor Wartburgia de conditionele inspanning groot was geweest, werd met vertrouwen uitgekeken naar de tweede helft.

Tweede helft

Maar nog geen twee minuten na de aftrap in de tweede helft was het Wartburgia dat via een combinatie tussen de linksbuiten en de spits, die de bal met een hakje schitterend klaar wist te leggen, al op een 1-0-voorsprong wist te komen. En tot overmaat van ramp werd het in de 52ste minuut zelfs 2-0 voor de Amsterdammers. De linksbuiten ging goed door en veroverde de bal. Lars Beukers hield het schot dat volgde er nog uit, waarna de bal vervolgens op de lat werd geschoten en zo precies in de voeten kwam van de rechtsbuiten, die uiteindelijk eenvoudig wist binnen te schieten.

Spanning terug in de wedstrijd

Het was nu alles of niets voor de Castricumse ploeg. In de 54e minuut bracht spits Jesse Verbeek de spanning weer volledig terug door een voorzet van Stijn Peijs in het doel te koppen: 2-1. In de vele minuten die volgden ging het spel op en neer, waarbij beide ploegen wat kleine kansen kregen. Castricum kwam tot twee keer toe via Shane Jansen en Joep Kornblum net wat kracht te kort om het de keeper echt lastig te maken. Eén keer kwam invaller Justo van der Werf een teen te kort om een doorgestoken bal van Joris Peijs kracht mee te geven. Later kwam ook Jesse Verbeek in die positie, maar telkens stond daar weer de doelman van Wartburgia in de weg.

Castricum heeft tot de allerlaatste minuut geprobeerd het tij te keren, maar het was net niet goed genoeg. Spelers, trainer Ralph Blom en begeleiders onze dank voor een fantastische tweede seizoenshelft, voor een schitterend nacompetitieavontuur en voor deze mooie dag, die nog veel mooier had moeten zijn; jullie hadden het zo verdiend. Wij hebben van jullie genoten, we zijn trots op hoe jullie FC Castricum op de kaart hebben gezet en we kijken met vertrouwen en plezier naar de toekomst. Het enige dat ons nog rest is Wartburgia te feliciteren met het promoveren naar de 2e klasse.

Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling groot. (Foto: Sandy Klaver)