FC Castricum telt af voor nacompetitie

Castricum – Snel vergeten. Op een zonnige zaterdagmiddag kwam een einde aan de succesreeks van FC Castricum. In Wormerveer bleef de teller op negen overwinningen staan. Slordig verdedigen en een stuk of vijf gemiste kansen bepaalden het spelbeeld. Fortuna Wormerveer profiteerde optimaal en hield met 4-2 de punten in huis.

Door PR-commissie FC Castricum

Zaterdag 3 juni spelen onze jongens voor de nacompetitie tegen Zandvoort. Een welverdiende beloning voor de opmars die halverwege werd ingezet. De ene na de andere driepunter werd binnengehaald. Soms in blessuretijd, de mooiste doelpunten die er zijn. Het legioen stond erbij en keek ernaar. Met volle teugen. Ook de hoofdrolspelers begrepen dat alleen met de kracht van het collectief de individuele kwaliteiten tot hun recht kwamen. Dat bewees FC Castricum tegen Fortuna Wormerveer. Na zes minuten vond Steijn Peijs zijn broer met een dieptepass zo scherp als de Gilette Super Shaver Mach4. Joris Peijs maakte geen fout en liet zijn 14e doelpunt van dit seizoen noteren.

De voorsprong betekende het begin van het einde. Na een reflex van FC Castricum-doelman Lars Beukers was het even later wel raak. De variant van een vrije trap belandde in de voeten van Youp van Gelder die geheel vrijstaand de gelijkmaker intikte. Even later kreeg Ran van Gelder vrije doorgang en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Zaterdag om 14.30 uur begint de nacompetitie met het titanengevecht tegen tweedeklasser SV Zandvoort. Voor FC Castricum de kans om de eerste stap richting promotie te zetten. (Foto: Sandy Klaver)