FC Castricum pakt ook tegen SV Beverwijk de volle buit

Castricum – Op weg naar de eindstreep stond zaterdag het doorgaans stugge SV Beverwijk op de agenda voor FC Castricum (FCC). In een aantrekkelijk duel werd een degelijke 4-0-overwinning geboekt.

Door Joop Bakker

In een wedstrijd waarin FCC over het geheel genomen de betere ploeg was, bleek SV Beverwijk andermaal een stugge en fysiek sterke opponent. De eerste kans voor FCC was meteen raak. Ward Haak speelde Joris Peijs in en hij legde af naar Elario Zweet, die beheerst in de verre hoek afrondde; 1-0. In de 30ste minuut was de eerste kans voor SV Beverwijk. Mitch Botman haalde in de 16 uit, maar Lars Beukers wist de bal er prima uit te tikken.

Nog geen twee minuten later was het wederom Elario Zweet die scoorde. Uit een onmogelijke hoek wist hij de bal hard en zuiver, op toverachtige wijze hoog in het doel te laten belanden; 2-0. FC Castricum bleef druk houden. Jeroen Bakker speelde zich vrij net buiten de 16, zijn schot werd er net uitgetikt door Rob Martens. Drie minuten later was het Elario Zweet die alleen op de keeper afging en Bart Kornblum mee had. Elario legde de bal terug op de inkomende Bart, die dit buitenkansje fraai afrondde in de rechter benedenhoek; 3-0.

Net voor de rust kwam SV Beverwijk met tien man te staan. Ferdi Samat, die een goede wedstrijd speelde, werd door een hoge trap tegen zijn tegenspeler zwaar beboet met rood. Na de rust hetzelfde spelbeeld, FCC bleef zorgvuldig combinerend opbouwen. Dat resulteerde in de 70ste minuut in een fraaie passeeractie van Jeroen Bakker. Hij speelde vervolgens Bart Kornblum scherp in en laatstgenoemde haalde hard uit in de 16. Zijn schot belandde in de rechter bovenhoek, een echte ‘Bakker Bart’-doelpunt; 4-0. In de 84ste minuut kreeg Jeroen Bakker de publiekswissel omdat hij FC Castricum gaat verlaten en volgend seizoen bij Waterloo gaat spelen met oude voetbalvrienden van DEM en EDO. FC Castricum speelde vervolgens de wedstrijd rustig uit. (Foto: Sandy Klaver)