FC Castricum op de pijnbank

Castricum – Het was te simpel om conclusies te trekken, maar de 3-2-nederlaag van FC Castricum tegen VSV deed wel pijn. In Velserbroek ging de ploeg van Pim Touber keihard onderuit. Geen beleving, geen inzet en geen kwaliteit stonden symbool voor het matige duel.

Hoewel niet meetbaar zal onderschatting de voornaamste rol zijn geweest van het echec van zaterdagmiddag. Had VSV niet met een doelsaldo van 14-0 van De Foresters verloren? Een monsterscore van dit kaliber werkt doorgaans door. Maar niet bij VSV, dat de mouwen opstroopte en de beuk van stal haalde. Op dat moment stond FC Castricum al met 1-0 voor. Tjidde Geerts vloog langs de rechtsback van VSV en gaf haarfijn voor. Van dichtbij ramde Joep Kornblum de bal bijna door de touwen.

Met nog 88 minuten te gaan was de jacht op de 14-0 geopend. Dat had je gedacht. Na een stuk of zes riante kansen geloofde FC Castricum het wel. VSV sloopte dichtbij en toverde uit een reeks van kansen een 3-1 voorsprong tevoorschijn. Vlak voor tijd maakte Joris Peijs nog 3-2. Helaas was de strijd al gestreden. FC Castricum was in de val getrapt. Volgende week komt Stormvogels op bezoek.

Op de foto:
Weber heeft zijn handen vol aan de tegenstander. (Foto: Sandy Klaver)