FC Castricum moeizaam naar gelijkspel

Castricum – De punten worden door FC Castricum tegenwoordig met veel pijn en moeite bij elkaar gesprokkeld. Na het gelijkspel tegen Beverwijk bleek de ploeg ook tegen Reiger Boys niet in staat om de drie punten mee naar huis te nemen. Sterker nog, de mannen van coach Pim Touber moesten keihard aan de bak om de matige Heerhugowaarders op 2-2 te houden.

Dat was onnodig. Joep Kornblum had de bal nog niet aangeraakt toen hij het na drie minuten op zijn heupen kreeg. Kornblum soleerde zwaar belaagd het strafschopgebied in en haalde verwoestend uit: bulls eye! Dat liet de scheidsrechter niet weer gebeuren. De eerste de beste scrimmage van Reiger Boys was voldoende om vanaf elf meter de gelijkmaker achter FCC-doelman Mats Kwanten te rammen.

Na rust maakten Chris Coesel (Reiger Boys) en Elario Zweet (FCC) de 2-1 en de 2-2. Het werd duidelijk dat FCC-coach Touber nog veel werk heeft te doen. Diverse spelers begrijpen bijvoorbeeld niet dat je naar de bal moet toekomen in plaats van af te wachten. Of dat als je drie keer achter elkaar een blindganger aflevert, een medespeler aan de beurt is. Of is een korte variant wellicht een alternatief.

Komend weekend komt HCSC naar Noord End. Een lepe ploeg, licht ontvlambaar. Daar moet FCC van profiteren. Joep Kornblum stak in Heerhugowaard de lont aan. Niemand zal er wakker van liggen als hij dat zaterdag weer doet.

De verdediging moest zaterdag vol aan de bak. (Foto Sandy Klaver)