FC Castricum mist op doelsaldo nacompetitie voor promotie

Castricum – Hoe zuur kan het zijn, dat je op de eindstreep toch nog naast de prijzen grijpt! Dit overkwam FC Castricum dit weekend, al werd er gewonnen bij ZCFC met 3-2. Concurrent  RKVV DEM won ook tegen de vorige week geworden kampioen Koninklijke HFC, waardoor FCC op doelsaldo werd gepasseerd.

Door Joop Bakker

De spanning was enigszins voelbaar zaterdag bijde wedstrijd ZCFC – FC Castricum. FCC moest winnen en hopen op een misstap van RKVV DEM, waardoor ze qua punten op gelijke hoogte zouden komen. Het doelsaldo van RKVV DEM was echter beter. FCC speelde nog geen vier minuten of Ward Haak gaf een prachtige pass op Elario Zweet, die zich tussen twee spelers van ZCFC wurmde en met volle snelheid op de keeper afging. Zijn schot was verwoestend en bracht de stand op 0-1. Twee minuten later kreeg ZCFC net buiten de 16 een vrije trap. Aron Knibbe kopte net naast. In de 25ste minuut was het echter wél raak voor ZCFC. Een goed gegeven voorzet werd door Rafael Blees netjes in de kruising gekopt; 1-1.

Lang kon ZCFC geen stand houden, het was wederom Elario Zweet die een voorzet van Joris Peijs prima inschoot; 1-2. Net voor rust maakte Zweet zijn hattrick compleet. In eerste instantie stond de keeper in de weg, maar vervolgens schoot hij de terugkomende bal alsnog knoerthard in; 1-3. In de tweede helft kon FCC geen vuist meer maken. Waarschijnlijk wisten de spelers inmiddels dat RKVV DEM op voorsprong stond. Het was Jesse Knibbe in de 57ste minuut die het Lars Beukers nog moeilijk maakte. Hij speelde de bal aan Tom Luckfiel, die het scorebord op 2-3 zette. Er waren aan beide kanten nog wat kansjes, maar uiteindelijk bleef het bij de 2-3-overwinning. RKVV DEM was inmiddels ook uitgespeeld en won met 4-0 van Koninklijke HFC, waardoor zij voor promotie in de nacompetitie gaan spelen. (Foto: Sandy Klaver)