FC Castricum met puntje naar huis

Castricum – Hij stond erbij en keek ernaar. Lars Beukers had net zo goed een stoel mee kunnen nemen om het doel van FC Castricum te verdedigen. In het duel tegen HCSC kreeg Beukers niet een schot op doel! Een kopbal op de kruising was het enige wapenfeit van de Heldenaren.

Door PR-commissie FC Castricum

FC Castricum mocht al in de eerste minuut een hoekschop nemen. Het daaropvolgende offensief werd niet beloond met doelpunten zodat de mannen van coach Ralph Blom met een puntje naar huis gingen. Dat was een karige beloning. Volstrekt onnodig. Alleen al in de laatste vijf minuten stond FC Castricum drie keer alleen voor de keeper en werd er blind op doel geramd. Zonder resultaat. Met iets meer gevoel en overleg had FC Castricum de eenzijdige vertoning al na een kwartier beslist. Ploegen als HCSC ontbreekt het aan voetballend vermogen en daar had FC Castricum van moeten profiteren.

Dankzij het sterke verdedigen van Thom Heling, Menno Buijnsters, Stijn Peijs en Ward Haak werd de Helderse aanval moeiteloos geëlimineerd. Alleen HCSC-doelman Marlon Coco kreeg alle tijd om in de wedstrijd te groeien. Vooraf voorspelde Ralph Blom dat het geen verrassing zou zijn als HCSC voor het doel een bus zou parkeren. Die voorspelling kwam uit. Coco was de chauffeur. Zaterdag wacht het thuisduel tegen DEM. Een mooie gelegenheid voor Justo van de Werf, Elario Zweet en Carlo Vrijburg om sportpark Noord-End op zijn kop te zetten.

Op de foto:
Thom Heling is zijn tegenstander de baas. (Foto: Sandy Klaver)