FC Castricum met de schrik vrij

Castricum – De wake-up-call kwam precies op tijd. Achttien minuten liep FC Castricum achter de feiten aan. De ambiance van hoge muren en glas in hartje Amsterdam gaf de voorhoede van VVA-De Spartaan wellicht vleugels. Met als resultaat een terechte voorsprong via Kaja Bootsman. Daarmee was het epos van de Amsterdammers ten einde. FC Castricum schrok wakker en kwam met de schrik vrij: 1-4.

Door PR-commissie FC Castricum

Volgende week wacht de derby tegen ADO ’20. De Heemskerkers zullen de achterdeur niet op een kier laten staan. VVA/De Spartaan deed dat wel. Na een fraaie dieptepass van Menno Buijnsters en de daaropvolgende hoekschop profiteerde Shane Jansen van de apathie. Van dichtbij tikte Jansen de 1-1 binnen. Via Jens Smit kwam FC Castricum op voorsprong. Carlo Vrijburg (foto) nam het derde en vierde doelpunt voor zijn rekening. ,,Ik was blij toen wij nog voor de rust op 2-1 voor kwamen’’, keek Ralph Blom, de coach van FCC, terug. ,,In de rust hebben we afgesproken om zo snel mogelijk nog een paar keer te scoren. Met die snelle vleugelspelers en die lange ballen naar voren bleef VVA/De Spartaan gevaarlijk. We kregen wel kansen, maar konden die niet benutten. Het ging soms heen en weer. We hadden het voor onszelf iets makkelijker kunnen maken. Tot tien minuten voor tijd Carlo de 3-1 maakte. Toen was de wedstrijd beslist.’’