FC Castricum laat vuisten spreken tegen HCSC: 2-1

Castricum – Het projectiel was feilloos afgesteld. Carlo Vrijburg heeft zo van die dagen dat zijn vizier op scherp staat. Zaterdagmiddag was het zo ver in het duel tegen HCSC. Vlak voor rust kreeg de scherpschutter van FC Castricum het op zijn heupen en haalde hij van dertig meter uit. Hoog in de bovenhoek sloeg de bal in. Daarmee werd de basis gelegd voor de uiteindelijke 2-1-overwinning die de zesde zege op rij betekende.

Door PR-commissie FC Castricum

FC Castricum begint meer en meer zicht te krijgen op de tweede periodetitel, al wilde niemand daar na afloop over praten. Eerst moesten de emoties worden verwerkt van anderhalf uur strijd en spektakel. Van een wedstrijd waarin FC Castricum vol overtuiging de belegering aanging, maar niet tot scoren kwam. Het overweldigende offensief leverde in de eerste tien minuten vijf doelrijpe kansen op en een pijnlijke tegenvaller toen Menno Buijnsters met een zware schouderblessure uitviel. HCSC nam het initiatief over, maar kwam niet verder dan een afzwaaier die op het trainingsveld belandde.

Met dank aan de reflexen van doelman Lars Beukers bleef FC Castricum in de tweede helft overeind. Totdat hij werd verrast door een schuiver in de verste hoek en HCSC opeens naast FC Castricum stond: 1-1. Dat was teveel van het goede voor de Jutters, die paniekvoetbal gingen spelen en het gelijkspel uit handen gaven . De terugspeelbal van de Helderse verdediger miste de snelheid en werd door pinchhitter Elario Zweet onderschept: 2-1. ,,Deze overwinning kwam uit onze tenen’’, keek Ralph Blom terug. ,,Vrouw en kinderen eerst. Wij hebben keihard geknokt en daarvoor geef ik mijn ploeg een groot compliment.’’

Doelman Beukers is ze allemaal de baas. (Foto: Sandy Klaver)