FC Castricum kan zegereeks geen vervolg geven

Castricum – Op bezoek bij Koninklijke HFC ging FC Castricum zaterdagmiddag onderuit. De ploeg verloor met 6-1. Het team van Koninklijke HFC dat als Zaterdag 1 speelt, wordt gebruikt als opleidingsteam voor Zondag 1. Dit zijn spelers die zowel in O21 (divisieniveau) spelen als in Zaterdag 1.

Door Joop Bakker

FC Castricum ging voortvarend van start en stond na twee minuten al op een voorsprong. Een vrije trap voor FC Castricum, genomen door Carlo Vrijburg zo’n twintig meter van het doel, met wat curve en snelheid. De keeper van HFC verkeek zich op het schot en liet hem door zijn handen glibberen; 0-1. Na acht minuten spelen was er de eerste kans voor HFC, die er prima werd uitgetikt door Lars Beukers. In de 20ste minuut een corner over links voor HFC, die er word ingekopt door Ruben Heeremans; 1-1.

Nog geen acht minuten later is het wederom HFC die scoort, een voorzet werd prima ingekopt door Jeffrey van der Heijden en brengt het scorebord op 2-1. In de 43ste minuut krijgt HFC nog een (dubieuze) penalty die over werd geschoten door Ruben Heeremans. FC Castricum gaat rusten met een 2-1-achterstand en de strijdlust en het compacte spel met daaruit de counter werkte prima.

De tweede helft gaat in de beginfase gelijk op met wat kleine kansjes aan beide kanten. In de 65ste minuut word er wederom uit een hoekschop gescoord door HFC, deze werd ingekopt door Mikael Schilling; 3-1. FC Castricum wist het HFC niet meer moeilijk te maken. In de slotfase van het duel kreeg HFC nog meerdere mogelijkheden en wist de uiteindelijke score uit te breiden naar 6-1. (Foto: Sandy Klaver)