FC Castricum haalt flink uit in laatste bekerduel

Castricum – FC Castricum behaalde zaterdagmiddag een flinke overwinning op Sporting Krommenie. De ploeg van Felix Aerts en Ralph Blom won het laatste bekerduel met maar liefst 6-0 dankzij onder meer drie doelpunten van spits Elario Zweet.

Door Joop Bakker

In de eerste helft zette FCC veel druk op de helft van de tegenstander. Nog geen vier minuten gespeeld en de bal ligt al op de stip bij Sporting Krommenie. Een mooie steekpass van Jeroen Mooy naar Sebastiaan Weber die hem keurig aflegt naar Elario Zweet en voordat hij kan schieten wordt hij neergehaald in het strafschopgebied. De penalty wordt door Elario Zweet genomen en snoeihard in de linker hoek ingeschoten; 0-1. In de 24ste minuut een aanval over links, Elario Zweet maakt een prachtige passeeractie en speelt in de zestien Tjidde Geerts aan, die de bal feilloos in de rechterhoek schiet; 0-2. FCC blijft druk zetten, nog geen twaalf minuten later een aanval over de rechterkant. Bart Kornblum komt in de zestien en valt/struikelt over een tegenstander. Vervolgens neemt Erwin

van Velzen de bal over en wordt stevig neergehaald, wederom een penalty voor FCC. De penalty wordt door Elario Zweet genomen en puik in de rechterhoek geschoten; 0-3. Met deze stand ging FCC ook rusten. In de tweede helft liep FCC verder uit. Nog geen vijf minuten gespeeld en een uitgooi op Elario Zweet. Hij had zich prima vrij gespeeld en maakte met een knoerthard schot de 4-0. Een paar minuten later is het een communicatiefout tussen keeper en een verdediger van Sporting Krommenie waarvan Sebastiaan Weber gretig gebruik maakte. De bal, die in eerste instantie over de keeper ging, werd door Sebastiaan netjes in het netje gelegd, 0-5. Uiteindelijk wordt het nog 6-0 voor FCC door de in de tweede helft ingekomen Matthijs Mulder voor Bart Kornblum. Een steekpass van Sebastiaan Weber waar Matthijs prima de bal meesleept en hem echt onhoudbaar in de linkerhoek knalt. (Foto: aangeleverd)