FC Castricum geeft ADO ’20 geen kans

Castricum – Het werd een hartverwarmende vertoning. FC Castricum beschikt over een verdediging van staal waar ze bij Tata jaloers op zijn. Halverwege de competitie werd nog een superlatief opgepoetst om de aanvallende stootkracht te beschrijven: flitsend. Met een 4-0-overwinning op ADO ’20 sloten de mannen van coach Pim Touber het schuttersbal af. Het was mooi geweest. Over een paar weken wordt het echt spannend en zullen de prijzen worden verdeeld.

Achter Stormvogels en De Foresters eindigde FC Castricum op de derde plaats in 3a. Koploper Stormvogels werd met 2-1 verslagen, De Foresters komt na de winterstop aan de beurt. Ondertussen is de concurrentie wakker geschud: op sportpark Noord End worden geen cadeautjes gegeven en uit ook niet. Dat ondervond ADO ’20. Het complex stond geheel in het teken van het bezoek van Spakenburg en de after party. Op veld twee moest het zaterdagteam aan de bak. Wie door de tsunami nog niet doorweekt was, kreeg negentig minutenlang de gesel van een waterhoos en storm over zich heen.

Wereldgoal

Het mocht voor ADO ’20 niet baten. Binnen een paar minuten dook Melle Hooning voor de keeper op en was de bestorming begonnen. Tjidde Geerts nam zijn team op sleeptouw. Vanaf links verkeek de ADO-keeper zich op de lage voorzet: 0-1. Even later knalde Geerts de bal voor en stond FCC dankzij de alerte Joris Peijs met 0-2 voor. Na rust werd het nog kouder en was Joep Kornblum the man of the match. A la Maradona soleerde hij langs vijf tegenstanders om zelf doeltreffend uit te halen: 0-3. Wereldgoal! Met een frummelgoal maakte Joris Peijs zijn tweede van de dag en was het feest begonnen.

Joris Peijs (die een belangrijk aandeel had in de overwinning) aan de bal. (Foto: Sandy Klaver)