FC Castricum gaat in blessuretijd alsnog onderuit

Castricum – FCC heeft zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijk gespeeld tegen HYS uit Haarlem. De Castricummers leken met een overwinning naar huis te gaan, maar in de zevende minuut van de blessure tijd ging het alsnog mis.

Door Joop Bakker

De wedstrijd was nog geen drie minuten van start en HYS kreeg de eerste kans, door miscommunicatie in de verdediging bij FCC veroverde HYS de bal, Amin Ouass speelt Yigitcan Bayir in, zijn schot werd in eerste instantie door Lars Beukers eruit getikt en vervolgens weggeschoten door een verdediger van FCC. In de elfde minuut is het Tjidde Geerts over links die zich vrij speelt, zijn voorzet word door Elario Zweet aangenomen en het schot dat daar op volgt wordt er prima uitgetikt door de keeper van HYS.

Nog geen vijf minuten later is het wederom Tjidde Geerts die de bal voorzet voor het doel, de ontstane flipperkast van schoten op het doel en wegwerken van de bal belandt de bal bij Elario Zweet op het middenveld. Deze haalt verwoestend uit en zijn bal komt in de linker kruising; 0-1. Vervolgens gaat de wedstrijd verder gelijk op, met wat kleine kansjes voor beiden teams. In de 49ste minuut fluit de scheidsrechter voor rust.

Tweede Helft

FCC start de tweede helft niet goed en gaf al meteen een vrijetrap weg voor het doel, net buiten de zestien. Het schot van HYS werd er prachtig uitgehaald door Lars Beukers die een sterke wedstrijd stond te keepen. FCC kreeg steeds meer grip en had het betere spel wat in onsportief gedrag resulteerde bij de HYS-spelers. In de 83ste minuut was het Carlo Vrijburg die zijn prachtig genomen afstandsschot op de lat zag belanden. Na nengetig minuten spelen dacht FCC de overwinning op zak te hebben maar de scheidsrechter laat voorlopig nog doorspelen. Het is dan ook HYS die in de 95ste minuut wederom een vrije trap krijgt net buiten de 16, het schot van Bilal el Ouariachi gaat over.

Twee minuten later is het dezelfde Bilal die zich vrij speelt en alleen op de keeper afgaat. Zijn schot belandt in de uiterste rechterhoek van het doel en de stand is weer gelijk getrokken, 1-1. Pas in de 100ste minuut fluit de scheidsrechter af en rijst er toch wel de twijfel waarom hij zo lang nog liet doorspelen na de reguliere tijd. FCC moet het doen met een gelijkspel waar het eigenlijk de overwinning had verdiend.

FC Castricum-keeper Lars Beukers plukt de bal uit de lucht. (Foto: Sandy Klaver)