FC Castricum en RKVV DEM komen allebei niet tot scoren

Castricum – Op Sportpark Noord End scheen de zon uitbundig en stond een stevig briesje, toen zondag de topper in de subtop tegen RKVV DEM uit Beverwijk op het programma stond. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 0-0.

Door Joop Bakker

De eerste kans in de wedstrijd was in de 19de minuut voor DEM; Rik Stals had zich vrij gespeeld en zag zijn schot in het zijnet belanden. Acht minuten later was het Ernst Buijnsters van FCC die het op zijn heupen kreeg. Na het passeren van enkele spelers ging hij alleen op de keeper af, maar hij zag zijn schot in de corner gewerkt worden door Mike van Vliet. In de laatste minuten van de eerste helft was het DEM dat door een een-tweetje van Rik Stals en Stan Gijzen de mogelijkheid had om te scoren. Lars Beukers was echter weer in topvorm en wist de bal te onderscheppen voordat zij ook maar de mogelijkheid hadden om te schieten. Het was al ver in blessuretijd toen Joris Peijs de mogelijkheid kreeg om FCC op voorsprong te brengen. Door het onderscheppen van een schot van de keeper ging hij alleen op het doel af en zag zijn schot via de buitenkant paal achter belanden.

Tweede helft

Het speelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks, de teams waren aan elkaar gewaagd. In de 53ste minuut was het Sebastiaan Dooyeweerd van DEM die de mogelijkheid kreeg om de score te openen, maar hij schoot voor open doel naast. Het venijn van het duel zat hem in de staart, waarin het nog even spannend werd in de laatste tien minuten. FCC ging druk zetten en zat kort op de man, waar DEM het moeilijk mee had. Het spel dat FCC ook in Beverwijk speelde en resulteerde in een overwinning. Helaas mocht het dit keer zo niet zijn en bleef het bij de stand waar ook de wedstrijd mee begonnen was: 0-0.

Ernst Buijnsters probeert zijn tegenstander te passeren. (Foto: Sandy Klaver)