FC Castricum draait warm tegen ZVC ’22

Castricum – ZVC ’22 kwam precies op tijd. Na een reeks ongelukkige nederlagen werd het stil in de kleedkamer van FC Castricum. Daarom moest gewonnen worden van het Zaanse ZVC ’22. Het liefst met grote cijfers. Hoewel de ploeg van de coaches Blom en Aerts op 3-0 bleef steken, waren er genoeg positieve punten om zaterdag met vertrouwen richting HCSC af te reizen.

Door PR-commissie FC Castricum

In de marinestad staat nog een rekening open. Dankzij HCSC kwam FC Castricum vorig seizoen een doelpunt tekort voor de nacompetitie. Daar is het legioen nog ziek van. De vernedering kan met een eenvoudige zege worden weggepoetst. ZVC ’22 was een ideale opwarmer voor de komende confrontatie in Den Helder. Na een kwartier schoot Justo van de Werf net naast. Even later soleerde de ranke aanvaller opnieuw door de verdediging en stond FC Castricum met 1-0 voor. Muggenzifters beweerden dat de bal via Ibrahim Ouhidida in het doel verdween, maar daar was geen sprake van. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Joris Peijs. Zo’n tien minuten voor rust ving Carlo Vrijburg een hoekschop met zijn borst op en haalde keihard uit. Dankzij een tikkie van Joris Peijs stond de keeper op zijn verkeerde been en werd het 2-0.

Na rust konden de kroketten door en werd er meer over de Elfstedentocht gespeculeerd dan over de uitslag van de wedstrijd op het hoofdveld. Na een scrimmage stond linkmiegel Joris Peijs op de juiste plaats om de bal in te tikken: 3-0. Dat was na negentig minuten. ,,We hadden er nog een paar moeten maken, maar ik ben tevreden’’, oordeelde coach Ralph Blom. ,,Ze kregen een kans. Dat schot werd door Ward Haak uitstekend gepareerd. Als wij de verdediging op orde hebben, komen de doelpunten vanzelf. Nu gaan we ons opmaken voor HCSC. Met een beetje vorst en een harde wind kan het daar flink spoken.’’

Justo van de Werf heeft plannen. (Foto: Sandy Klaver)